Xoş gəldiniz

Sizi burada görməkdən şadıq

Monday, September 17, 2012

13-сü legion

Taleyimi, hemcinin bir coxlarinin taleyini 13-cu legionun taleyine oxsadiram herden.yaraniwimiz muemmadi.tarixe ilk defe Sezarin adiyla duwmuwuk.Meglubedilmez Gallari meglub ederek.sevindik gulduk,sonra Pompey yaxin dostumuz xeyanet etdi bize, arxadan vurdu bizi.Getdik yanina qacdi bizden,kesik bawini teqdim etdiler bize.Agladiq, cezalandirdiq Pompeyi qetle yetireni.Axi bizi arxadan vursada yaxin idi bize, sevirdik onu.Qalib idik biz Romada.Sevirdi camaat bizi.Qehreman idik biz.bicaqladilar bizi senatda.En yene de en yaxinimiz etdi bunu.Sen de mi Brut dedirti bize.Yaddawlarda qaldiq ancaq menfi bir wekilde, xeyanete meruz qalan bir qurban kimi.Sonra Oktavion Agustos oldu bawcimiz.Duwmen idik Sezarin en yaxin dotuyla.Birlewdik ayrildiq qisqancligimizdan, cunki biz sevmirdik Antonio-nu biz duwmen elan edirdik ilk baxiwdan sevmediklerimizi.Sonra neler oldu?Coxlu istemediyimiz ancaq "edilmesi lazim olan" weyler. Nece deyerler bawqalarinin heyati.Ancaq verdin bu qerarlari rahatliq namine, zovq namine.Daha sonralar ne oldu? Bolundu Roma. 13-cu legion oz taleyini yazmaq mecburiyyetinde qaldi hazirki Ingiltere erazisinde.evlendi coxaldi,Hec kesin duwmencilik dairesinde olmasa da bir DUNYA gucu olmagi bacardi
 Niye yazdim bunlari? bellkede deliem, belkede agilsizam. Ancaq deyiwebileceyim neyimse, nelerse var.Men acizem ancaq bir o qeder de qadirem bir cox weye,lap Da vinci kimi.Belkede bu cemiyyetin ronesansi yam(yiq).Coxlari duwune biler biz monarxix bir demokratik dovletde yawayiriq ancaq bu bizim yawamaq istediyimiz muhitdi.Yawayiriq,etiraz edirik. kefimiz isteyeni yaziriq(Zennimce Seymur Baycan mu sahede en taninmiw insandi :D ) ancaq bunsuz biz var ola bilmerik. Diger iqtidar- icimizdeki iqtidar mehv eder bizi. bilmirem ne qeder anlayar onlar meni.Ancaq biz 13cu legionuq. Oz taleyimizle uz-uzeyik. Ya Ingiltereni yaradacagiq ya da susub ne vaxtsa Avtraliya-Ceyms Kukun yeni dunyasi olmagi arzulayacagiq.
  

Sin city

                                                 O burada ozune qiz da tapdi, alcaqboy biraz dolu qara derili 17 yawinda Estellita( kicik ulduz ya da onun kimi bir wey demekdi) adinda biri. Estellita katolik olaraq yetiwdirilmiwdi. O her hefte kiliseye etiraflarini edib gunahlarindan temizlenmeye gedirdi, cunki onlarin etdiyi( evlenmeden) gunah hesab olunurdu, daha sonra topluluga qariwirdi, sonra ev daha sonra ise yeniden eyni gunah. (WEB Griffin, behind the lines)
 Bezi gunahlar digerlerinden daha kicik olur, ele utanci kimi.
Gunahlar weheri bu utanclara bewik olub, gunahlara layla deyib.Bu weherde artiq yagiw gunahlari yumur.bu weher gunewin doguwunu gormekden acizdi.bu weherde qadinlar kiwilerden qorxur.bu weherde kiwiler xowbext deyil.bu weher aglayir. Bu weher bezib, cunki bu weherde hedden artiq utanc var. Gunahlarin utanci. Yox sehv tehlil edilib, yanliw awilanib gunah anlayiwi bu weherde. Olmaq istediyin gunah deyil, utancindi senin gunahin.qorxunun ardinda gizlenmekdi gunahin.
Gunahlar weheri cahildi.bu weher duwunmur.bu weher qaranliqdi.bu weher ondan nifret eden ancaq ondan ayrila bilmeyen insanlarla doludu.